tisdag 26 maj 2009

Motorbyte



Efter motorhaveriet så har jag nu lyft ur den gamla motorn och påbörjat en renovering av motorrummet. Det finns en hel del att göra, men det är lika bra att passa på.
Har nu även börjat spana på ny motorlösning och det lutar starkt åt att det blir en Volvo Penta D3-190 med DPS drev.

lördag 16 maj 2009

Jobbigt!!

Dagen började kanon med fint väder och lagom vindar .
Båten var riggad och klar och jag drog iväg. Efter ca 1 distans såg jag hur tempmätaren hade stigit så det var bäst att dra av gasen och undersöka vad det kunde vara, men när gasen drogs av så dog motorn och sen satt den fast, jävl....... skit.
Det blev till att starta lillen och blåsa vidare i 4 knop :( .
Det var lika bra att sätta grejorna så tidigt som möjligt för att komma igång med fisket eller vad man nu ska kallat, för det gick ju heller inget bra utan följde i samma spår som motorn.
Det vart ett ryck (öring 58cm) sen vart det stendött på den fronten också.
Nog med elände kan man tycka, då började det blåsa en eländigt besvärlig vind så båten knappt ville gå framåt och det var första gången jag känt att jag skulle behövt en större trollingmotor.
Ändå har jag en 15hk 4-takt.

Det blir till att plocka upp båten igen och försöka hitta lösning för V8:an.
Nästa tur kommer att bli bättre!!! :)

Dags för fiske!

Då ar det dags att försöka lura upp några blanka. Ska bara ladda ner en uppdatering till plottern, sen blir det Vänern. Återkommer med rapport under kvällen.

lördag 2 maj 2009

Mycket fisk!


Gårdagens eftermiddagstur visade sig bli en bomtur. Trots mängder med fisk på lodet så lyckades jag inte lura upp en enda fisk. Fiskade på plast i ca 5ms nordlig vind, platsen var "kala fläcken" :).