måndag 5 juni 2023

SM-guld, Arttävling i havsfiske

Vi lyckades försvara vårt SM guld efter en tight tävling. Redan under tosdagen träningsfiske fick vi en oförglömlig upplevelse när vitvalen simmade rakt mot oss och la sig under båten för att sedan simma vidare, så cool känsla..

 I övrigt han vi testa av allt vi planerat med blandad framgång. När tävlingen drog igång så hade vi en väl planerad rutt med ett antal backup planer. Det mesta gick bra bortsett fån några arter som inte kom upp i planerad storlek men det vägdes upp av skäggtorsk på hela 36cm och 710 gr, den blev också mest poänggivande fisk under hela tävlingen, 126 poäng..

12 arter blev det första dagen och med dom 10 bästa så tog vi ledningen efter dag 1, Omega och Isola var dock inte långt bakom. Så under söndagen gick vi på djupet för att öka på poängen, detta visade sig dock inte gå vägen. Upplevelsen där blev åter igen en val, denna gång i form av en stor vikval som snurrade runt under en längre tid. Vi var dock väl förbereda på att djupet inte alltid levererar och körde vidare. Snart hade vi en 100 poängs mindre kungsfisk bärgad och efter det var det bara enstaka poäng ytterligare som vi kunde hämta. Knoten behövde höjas från tidigare 31cm. Så vi kämpade på i det pigghajtäta vattnen runt Måseskär. Efter ett 10 tal hajar och ett stort antal Knot så lyckades vi få en 35cm knot. 

Totalt räckte detta till en seger med dryga 8 poängs marginal.. Nu laddar vi om för NM i Langesund vecka 32.

Pallplats, 1:a Team Naviguide/Simrad, 2:a Team Omega/GARMIN, 3:a Team Isola/Lowrance

 

Inga kommentarer: